Atag inbouw ovens


Als kook liefhebber is het hebben van de juiste oven van groot belang om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Een merk dat zich de laatste jaren steeds meer onderscheidt op het gebied van inbouwovens is Atag. Atag inbouw ovens zijn voorzien van de nieuwste technologieën en zorgen voor een perfect bak- en kookresultaat. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over Atag inbouw ovens.

De voordelen van Atag inbouw ovens

Met een Atag inbouw oven ben je verzekerd van een aantal voordelen. Zo zijn ze voorzien van de volgende technologieën:

1. De hetelucht functie

Atag inbouw ovens zijn uitgerust met de hetelucht functie. Hierdoor circuleert de warmte gelijkmatig door de hele oven wat zorgt voor een gelijkmatige garing van je gerecht.

2. Pyrolyse reiniging

Een andere handige functie van Atag inbouw ovens is pyrolyse reiniging. Hierbij wordt de oven tot een zeer hoge temperatuur verhit en verbranden alle achtergebleven etensresten. Je kunt de oven daarna gemakkelijk schoonvegen.

3. Handige programma’s

Atag inbouw ovens beschikken over diverse programma’s zoals een stoomfunctie, magnetron functie en de grill functie. Je kan zo diverse gerechten bereiden.

4. Energiezuinig

Atag inbouw ovens hebben een zuinige energieklasse, dus ze zijn niet alleen goed voor je gerechten maar ook voor het milieu.

Soorten Atag inbouw ovens

Atag heeft verschillende soorten inbouw ovens in hun assortiment. Dit zijn:

1. Solo oven

De solo oven is een standaard oven die beschikt over verschillende functies waaronder de hetelucht functie. Het apparaat heeft een inhoud van 71 liter en is eenvoudig in gebruik.

2. Combi-oven

Een combi-oven beschikt naast de standaard functies ook over een magnetron- en grillfunctie. Ideaal wanneer je weinig ruimte hebt in de keuken maar wel een oven en een magnetron wilt hebben.

3. Stoomoven

Met een stoomoven kan je gerechten klaarmaken met stoom en zo blijven alle smaken en vitamines in het gerecht behouden. Daarnaast is een stoomoven ook ideaal voor het ontdooien van diepvriesgerechten.

Top 5 Atag inbouw ovens

Als je op zoek bent naar een Atag inbouw oven dan zijn er een aantal modellen die eruit springen. Dit zijn de top 5 Atag inbouw ovens:

1. BAKP4800

Deze oven is uitgerust met een nishoogte van 45 cm en een inhoud van 71 liter. Het apparaat heeft vrijwel alle functies die je nodig hebt om de lekkerste gerechten te bereiden.

2. OX4592C

De OX4592C is een combi-oven die beschikt over een magnetron functie. Het apparaat heeft een inhoud van 47 liter en is energiezuinig.

3. CS4604M

De CS4604M is een stoomoven met GreenTech technologie en een inhoud van 45 liter. Handig wanneer je bijvoorbeeld groenten en vlees tegelijkertijd wilt bereiden.

4. OX6511C

De OX6511C is een combi-oven die beschikt over alle standaard functies plus een grill, magnetron en stoomfunctie. Het apparaat heeft een inhoud van 51 liter.

5. KS50178B

Deze solo oven heeft een inhoud van 67 liter en beschikt over alle standaard functies. Daarnaast heeft het apparaat een handig display en kan je verschillende programma’s instellen.

Het kiezen van de juiste Atag inbouw oven

Wil je een Atag inbouw oven aanschaffen maar weet je niet welk model bij jouw wensen past? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten:

1. Inhoud van de oven

Bedenk van te voren welke gerechten je wilt bereiden in de oven. Wil je bijvoorbeeld meerdere gerechten tegelijkertijd kunnen bereiden of heb je genoeg aan een standaard model?

2. Welke functies moeten er op zitten

Atag inbouw ovens beschikken over diverse programma’s en functies. Bedenk van te voren welke functies jij het meest zult gebruiken.

3. Energieniveau

Iedere Atag inbouw oven heeft een energieklasse. Kies voor een energiezuinig model als je op de kosten wilt besparen.

Conclusie

Een Atag inbouw oven is een ideale aanwinst voor iedereen die van lekker eten houdt. Met de verschillende functies en programma’s kan je diverse gerechten bereiden en ben je verzekerd van een gelijkmatige garing en een eenvoudige reiniging.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Atag inbouw ovens duur?

Atag inbouw ovens zijn er in verschillende prijsklassen. Je kan al een model aanschaffen voor een redelijke prijs.

2. Kan ik een magnetron en een oven los van elkaar gebruiken?

Ja, dit is mogelijk. Toch is het handiger om te kiezen voor een combi-oven als je minder ruimte hebt in de keuken.

3. Hoe maak ik mijn Atag inbouw oven schoon?

Atag inbouw ovens beschikken vaak over een pyrolyse functie. Hierbij verbranden alle achtergebleven etensresten en kan je de oven eenvoudig schoonmaken.

4. Kan ik kip bereiden in een Atag stoomoven?

Ja, kip bereiden in een stoomoven is mogelijk. Belangrijk is wel dat je de juiste temperatuur en bereidingstijd kiest.

5. Kan ik een Atag inbouw oven gebruiken als ik geen keukenprins(es) ben?

Natuurlijk! Atag inbouw ovens zijn zeer gebruiksvriendelijk en met de diverse programma’s kan je de lekkerste gerechten bereiden.

Atag inbouw ovens
Schuiven naar boven