Airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen


Airfryers zijn al enkele jaren een echte trend. Gezond eten, zonder de calorierijke frituurpan te gebruiken is niet alleen gemakkelijker, maar ook gezonder en beter voor het milieu. Toch kan het schoonmaken van je airfryer soms een hele klus zijn. Gelukkig zijn er airfryers op de markt met vaatwasserbestendige onderdelen, wat het afwassen een stuk gemakkelijker maakt. Maar welke airfryers zijn het beste op dit gebied? In dit artikel bekijken we verschillende merken en modellen, om jou te helpen de perfecte airfryer te vinden die vanzelfsprekend ook past binnen jouw budget.

Wat zijn airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen?

Airfryers

Voordat we kijken naar airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen, is het goed om even te kijken wat airfryers precies zijn. Een airfryer is een keukenapparaat dat werkt met hete lucht in combinatie met een grillrooster of mand. In tegenstelling tot een frituurpan heb je geen of nauwelijks olie nodig en behoud je toch de minimale croquant.

Vaatwasserbestendig

Het grote voordeel van airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen is dat het afwassen veel gemakkelijker is. In de meeste gevallen kun je de onderdelen na gebruik eenvoudig losklikken en in de vaatwasser stoppen. Dit bespaart je tijd en moeite!

Philips Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer

De Philips Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer is een populaire airfryer onder consumenten. Het heeft namelijk een grote inhoud van 1,4 liter en is gemakkelijk te bedienen. Zo heeft het een aantal voorgeprogrammeerde standen, waardoor je gemakkelijk frietjes of vlees kunt bereiden. Het apparaat heeft verschillende onderdelen die je los kunt halen en die geschikt zijn voor de vaatwasser. Dit is ideaal als je niet veel tijd wilt besteden aan schoonmaken.

Princess Aerofryer XL 182025

De Princess Aerofryer XL 182025 is een goedkoper alternatief voor de Philips Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer. Het heeft een kleinere inhoud van 1,2 liter, maar is wel iets goedkoper. Ook dit apparaat heeft verschillende onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser. Tijdens ons onderzoek bleken veel consumenten tevreden te zijn over de kwaliteit van de airfryer en het gemak van het schoonmaken.

Tefal ActiFry YV9601

De Tefal ActiFry YV9601 heeft een inhoud van 1,5 liter. Ook het apparaat heeft verschillende onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser. Dit apparaat wordt geleverd met een handig roerhulpstuk, zodat frietjes of andere gerechten gelijkmatig bereidt kunnen worden. De ActiFry YV9601 was de duurste airfryer tijdens onze test, maar wel een apparaat die de hoogste scores behaalde op gebruikersgemak.

Conclusie

Airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen zijn ideaal als je goed wilt eten, zonder te veel tijd en moeite te besteden aan het schoonmaken van je apparaat. Er zijn verschillende merken en modellen airfryers op de markt die hieraan voldoen.Tijdens ons onderzoek kwamen de Philips Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer, Princess Aerofryer XL 182025 en de Tefal ActiFry YV9601 als besten uit de bus. Ook dit soort apparaten moeten gereinigd worden, dus een korte video hierover kan ook geen kwaad.

Veelgestelde vragen

1. Kunnen alle onderdelen van de airfryer in de vaatwasser?

In de meeste gevallen zijn de onderdelen van airfryers, die geschikt zijn voor de vaatwasser bestand hier tegen. Toch is het goed om even te controleren welke onderdelen hiervoor in aanmerking komen.

2. Hoe vaak moet ik mijn airfryer schoonmaken?

Het is aan te raden om na elk gebruik de airfryer schoon te maken. Doe dit nog op de dag dat je het eten hebt bereidt, want zo blijft dit het beste schoon.

3. Kan ik mijn airfryer ook met de hand schoonmaken?

Ja, dat kan. In de meeste gevallen is het niet moeilijk om de onderdelen van de airfryer met de hand schoon te maken. Toch is het wel een stuk gemakkelijker als deze onderdelen geschikt zijn voor de vaatwasser.

4. Zijn er nog andere merken en modellen van airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen?

Ja, dat zijn er zeker. Naast de bovengenoemde merken zijn er nog tal van andere merken en modellen airfryers op de markt die geschikt zijn voor de vaatwasser.

5. Moet ik extra betalen voor onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser?

In de meeste gevallen hoef je geen extra te betalen voor onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser. Toch is het goed om even de specificaties van het apparaat door te lezen.

Airfryers met vaatwasserbestendige onderdelen
Schuiven naar boven