Afzuigkappen met een afzuigcapaciteit van open keuken


Een open keuken in je huis is een geweldig concept om de ruimte te maximaliseren, waardoor het een vriendelijke en uitnodigende sfeer creëert. Het koken wordt niet langer afgehouden van socialiseren met vrienden en familie, omdat de keuken deel uitmaakt van het algemene woongedeelte.

Echter, een open keuken brengt ook uitdagingen met zich mee, met name het afzuigen van dampen, vetten en geuren. Om deze problemen op te lossen, zijn er afzuigkappen met een krachtige afzuigcapaciteit nodig die de lucht effectief kan reinigen. We zullen in dit artikel verkennen hoe je de juiste afzuigkap met een afzuigcapaciteit voor je open keuken kiest.

1. Waarom is een hoge afzuigcapaciteit vereist voor open keukens?

In open keukens mengt de kooklucht zich met andere huishoudelijke luchtjes. De ruimte is meestal groot en brengt verschillende kookzones samen. Daarom moeten afzuigkappen met een hoge afzuigcapaciteit de lucht efficiënt kunnen circuleren en reinigen om kookgeuren snel te verwijderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

1.1 Wat is een afzuigcapaciteit?

De afzuigcapaciteit van een afzuigkap is de snelheid waarmee de afzuigkap lucht kan filteren. Het is de hoeveelheid lucht die een afzuigkap per uur kan re circuleren in een ruimte. Afzuigcapaciteit wordt gemeten in kubieke meter per uur (m3 / h).

1.2 Hoe bepaal je de afzuigcapaciteit die je nodig hebt?

Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het bepalen van de afzuigcapaciteit van een afzuigkap. De grootte van de open keuken, hoe vaak je in de keuken kookt, het aantal pitjes op het fornuis, de mate van kruiden die je gebruikt, etc. Al deze factoren beïnvloeden de uiteindelijke beslissing over welke afzuigcapaciteit geschikt is voor jouw keuken.

2. Wat zijn de belangrijkste soorten afzuigkappen?

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen beschikbaar op de markt, afhankelijk van het type keuken en de afzuigcapaciteit die je nodig hebt.

2.1 Enkele afzuigkappen

Dit type afzuigkap wordt meestal gebruikt voor kleine keukens met een beperkte hoofdruimte. Hoewel ze niet veel afzuigcapaciteit bieden, zijn ze ideaal voor keukens met minder kookactiviteit.

2.2 Dubbele afzuigkappen

Dit type afzuigkap heeft meer afzuigcapaciteit dan enkele afzuigkappen en wordt meestal gebruikt voor middelgrote tot grote keukens. Het heeft twee of meer ingestaalde motoren, afhankelijk van de grootte van de afzuigkap.

3. Wat zijn de belangrijkste kenmerken om te overwegen bij het kiezen van een afzuigkap voor open keukens?

De volgende kenmerken zijn van cruciaal belang bij het kiezen van de juiste afzuigkap met afzuigcapaciteit voor je open keuken.

3.1 Afzuigcapaciteit

Zorg dat je weet welke afzuigcapaciteit nodig is voor de grootte van je keuken, het aantal gaspitten en andere factoren waarmee je te maken hebt. Kies een afzuigkap met minimaal 500 m³ / uur afzuigcapaciteit.

3.2 Grootte en design

De grootte en het design zijn belangrijk bij het kiezen van welke afzuigkap geschikt is voor jouw keuken. Het ontwerp moet passen bij de rest van de keuken om een ​​uniform en esthetisch aantrekkelijk uiterlijk te creëren.

3.3 Filtertype

Er zijn twee hoofdsoorten filters beschikbaar: de koolstoffilter en de metaalfilter. De koolstoffilter is het meest geschikt voor open keukens omdat het gericht is op het elimineren van aromatische moleculen uit de lucht.

3.4 Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een afzuigkap is van cruciaal belang, vooral als je grote in je open keuken hebt. Kies een afzuigkap met een maximaal geluidsniveau van 70 decibel om overlast te minimaliseren.

4. Hoe weet je wanneer het tijd is om je afzuigkap te vervangen?

Na verloop van tijd slijten afzuigkappen en is het tijd om ze te vervangen. Hier volgen enkele tekenen die aangeven dat het tijd is om je afzuigkap te vervangen.

4.1 Lekkage

Als je afzuigkap lekt, betekent dit dat er lucht wordt ontslagen in de keuken. Het is tijd om te vervangen als het probleem niet kan worden opgelost.

4.2 Slijtage

Zichtbare sporen van slijtage aan de afzuigkap betekenen dat het tijd is om te vervangen. Check de filters en kijk of ze moeilijk te reinigen en te vervangen zijn.

4.3 Geurtjes

Als je afzuigkap niet meer goed filtert en geurtjes begint te produceren, is het tijd om de afzuigkap te vervangen.

5. Conclusie

Het belangrijkste bij het kiezen van een afzuigkap met afzuigcapaciteit voor open keukens is om de juiste afzuigcapaciteit te hebben en te kijken naar het filtertype, geluidsniveau, design en andere kenmerken. Vergeet niet om je afzuigkap over tijd te vervangen en de filter te vervangen.

1. Hoe vaak moet ik de filter vervangen?

De filters van afzuigkappen moeten minstens om de zes maanden worden vervangen voor optimale prestaties. Het is aanbevolen om de filters één keer per maand schoon te maken.

2. Zijn er afzuigkappen met afstandsbediening?

Ja, afzuigkappen met afstandsbediening zijn beschikbaar op de markt. Deze functie is handig als je geen handmatige bediening wilt gebruiken.

3. Hoeveel kost een goede afzuigkap?

Goede afzuigkappen zijn beschikbaar voor verschillende budgetten, maar een kwalitatieve afzuigkap met een afzuigcapaciteit van 500m3 / uur kost gemiddeld tussen de €300 en €600.

4. Moet ik de afzuigkap altijd aan hebben tijdens het koken?

Ja, het is aangeraden om de afzuigkap altijd aan te hebben tijdens het koken om de luchtkwaliteit te verbeteren en kookgeuren te verminderen.

5. Kan ik een afzuigkap zelf installeren?

Het is aanbevolen om een ​​professional in te huren om de afzuigkap te installeren om mogelijke gevaren tijdens de installatie en onjuiste werking te vermijden.

Afzuigkappen met een afzuigcapaciteit van open keuken
Schuiven naar boven