Afzuigkappen 70 cm breed


Het kiezen van de juiste afzuigkap kan een moeilijke taak zijn, vooral als je een keuken hebt met een niet-standaard oppervlak. Met een breedte van 70 cm is deze afmeting vaak ideaal voor keukens van verschillende groottes, waar een traditionele afzuigkap misschien te groot of te klein is. In dit artikel bespreken we de voordelen van 70 cm brede afzuigkappen, evenals de soorten en technologieën die beschikbaar zijn.

De voordelen van 70 cm brede afzuigkappen

– Perfect voor keukens van verschillende groottes
– Minder opvallend dan grotere afzuigkappen
– Biedt voldoende ventilatie voor dagelijks gebruik
– Beschermt de keuken tegen vet, vocht en geuren
– Eenvoudige installatie en reiniging

Soorten 70 cm brede afzuigkappen

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om te passen in keukens van 70 cm breed. Hieronder enkele populaire opties:

Wandafzuigkappen

Wandafzuigkappen zijn de meest voorkomende soorten afzuigkappen in keukens. Ze zijn aan de muur gemonteerd en bieden voldoende ventilatie voor de meeste kookstijlen. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, waaronder schuine wandafzuigkappen en vlakke wandafzuigkappen.

Eilandafzuigkappen

Eilandafzuigkappen zijn ontworpen om boven een kookeiland of in het midden van een open keukenruimte te worden gemonteerd. Ze bieden voldoende ventilatie en worden vaak gecombineerd met inductiekookplaten of fornuizen.

Plafondafzuigkappen

Plafondafzuigkappen zijn perfect voor open keukenconcepten of loftappartementen. Ze zijn mooi geïntegreerd in het plafond en bieden uitstekende prestaties zonder zichtbaar te zijn.

Inbouwafzuigkappen

Inbouwafzuigkappen zijn net zo effectief als wand- of eilandafzuigkappen, maar zijn verborgen in uw keukenkasten. Ze bieden een strak en minimalistisch ontwerp dat past bij moderne interieurs.

Technologieën van 70 cm brede afzuigkappen

Moderne afzuigkappen zijn voorzien van verschillende technologieën die hun prestaties verbeteren. Hier zijn er enkele die u zou kunnen overwegen:

Recirculatieafzuigkappen

Recirculatieafzuigkappen blazen de lucht terug de keuken in, terwijl luchtverfrissers de geuren en dampen verdrijven. Deze optie is handig omdat er geen afvoerbuis nodig is.

Stille afzuigkappen

Stille afzuigkappen produceren minder geluid, waardoor ze ideaal zijn voor open keukens. Ze zijn vaak voorzien van een speciale isolatielaag, en hun motoren zijn ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken.

Afstandsbediening

Sommige varieteiten zijn uitgerust met een afstandsbediening, handig voor wanneer u het apparaat buiten bereik van het aanrecht plaatst.

Conclusie

70 cm brede afzuigkappen zijn perfect voor keukens van verschillende groottes en bieden verschillende soorten en technologieën om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Het is echter belangrijk om uw favoriete stijl en functies te onderzoeken voordat u een aankoop doet.

5 veelgestelde vragen over 70 cm brede afzuigkappen

1. Moet ik een professional inhuren voor het installeren van mijn 70 cm brede afzuigkap?
– Hoewel het mogelijk is om een afzuigkap zelf te installeren, is het aan te raden om een ​​professional te raadplegen, vooral als u geen ervaring hebt met het werken met elektriciteit of het installeren van apparaten.

2. Is het mogelijk om een ​​70 cm brede afzuigkap op een 60 cm breed oppervlak te installeren?
– Ja, dat is mogelijk. Er zijn speciale converterkits beschikbaar voor het aanpassen van de breedte van de afzuigkap.

3. Hoe vaak moet ik mijn 70 cm brede afzuigkap reinigen?
– Het wordt aanbevolen om de filters van uw afzuigkap elke 3 maanden schoon te maken of te vervangen, afhankelijk van hoe vaak u kookt.

4. Kan ik een recirculatieafzuigkap gebruiken zonder uitlaat?
– Ja, dat kan. Recirculatieafzuigkappen hebben geen afvoerbuis nodig en zijn daarom ideaal voor huizen waar inbraak door de muur niet mogelijk is.

5. Hoeveel kost een 70 cm brede afzuigkap?
– De prijs van een 70 cm brede afzuigkap varieert afhankelijk van de stijl en technologie, maar de gemiddelde kost ligt meestal tussen de 100 en 800 euro.

Afzuigkappen 70 cm breed
Schuiven naar boven