Zigeunerschnitzel

Zigeunerschnitzel is een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Oostenrijkse keuken en bestaat uit een krokante schnitzel met een saus van paprika, ui, knoflook, tomaten en paprikapoeder. Het is een gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken en dat je in een mum van tijd op tafel hebt. Hieronder volgt het recept voor zigeunerschnitzel.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het klaarmaken van de kipfilets. Leg de kipfilets op een snijplank en bestrooi ze met zout en peper.

2. Meng de bloem en paneermeel in een kom. Haal de kipfilets door het bloem-paneermeelmengsel.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en zet apart.

4. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder en oregano toe aan de pan en bak de groenten 2-3 minuten.

5. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak nog een paar minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de zigeunerschnitzel met rijst of aardappelpuree.

Zigeunerschnitzel

Geef een reactie

Schuiven naar boven