Voor spruitjes

Spruitjes zijn een heerlijke groente die vaak wordt geassocieerd met de winter. Ze zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je spruitjes kunt klaarmaken met een heerlijke, knapperige textuur.

Ingrediënten:

– 500 gram spruitjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de spruitjes en verwijder de harde stelen.

3. Leg de spruitjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Rooster de spruitjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze knapperig zijn.

5. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak gedurende 3-4 minuten, of totdat de ui zacht is.

6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout, peper en citroensap toe en roer goed door.

7. Voeg de geroosterde spruitjes toe en roer goed door.

8. Laat nog 2-3 minuten bakken en voeg de peterselie toe.

9. Serveer de spruitjes warm.

Voor spruitjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven