Voor chili con carne

Chili con carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Het is een gerecht dat bestaat uit gehakt, bonen, tomaten, kruiden en chilipepers. Het is een heerlijke maaltijd die je kunt serveren met rijst, tortilla’s of maïsbrood. Hieronder volgt een recept voor chili con carne.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik rode bonen

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel cayennepeper

– 1 theelepel suiker

– 1 blikje maïs

– 1 blikje tomatenpuree

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, rode bonen, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, maïs en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel de chili con carne over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de chili con carne ongeveer 20 minuten.

8. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of maïsbrood.

Voor chili con carne

Geef een reactie

Schuiven naar boven