Volkorenbrood

Volkorenbrood is een heerlijke, gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen. Volkorenbrood is een geweldige manier om je dagelijkse voedingsbehoeften te vervullen. Met dit recept kun je een heerlijk, knapperig volkorenbrood maken dat je kunt genieten met je favoriete beleg.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 kopje lauw water

– 1/4 kopje olijfolie

– 1/2 kopje zonnebloempitten

– 1/2 kopje pompoenpitten

– 1/2 kopje lijnzaad

– 1/2 kopje sesamzaad

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom het volkorenmeel, zout, suiker en bakpoeder.

3. Voeg het lauwe water en de olijfolie toe en meng tot een deeg.

4. Voeg de zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad toe en meng goed.

5. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en vorm het deeg tot een ronde broodvorm.

6. Bestrijk het brood met wat olijfolie en bestrooi met wat zout.

7. Bak het brood in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

9. Serveer het brood met je favoriete beleg.

Volkorenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven