Verse pasta ricotta spinazie

Pasta ricotta spinazie is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De combinatie van verse spinazie, ricotta en pasta maakt deze maaltijd een echte smaakbom. De ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen en de bereiding is snel en eenvoudig. Met dit recept maak je een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram verse spinazie
– 250 gram ricotta
– 500 gram pasta (penne of spaghetti)
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze 2-3 minuten tot de spinazie gaar is.

4. Voeg de ricotta toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Garneer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer de pasta ricotta spinazie direct. Eet smakelijk!

Verse pasta ricotta spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven