Turkse koekjes

Turkse koekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn licht en knapperig, met een zoete smaak die perfect is voor een koffiepauze of als een lekker tussendoortje. Dit recept maakt ongeveer 20 koekjes.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel zout
– 100 gram boter, gesmolten
– 2 eetlepels melk
– 1 ei

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, melk en ei toe en meng tot een deeg.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

6. Leg de vierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Geniet van je heerlijke Turkse koekjes!

Turkse koekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven