Traditionele gehaktballen

Traditionele gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken en dat heerlijk smaakt. De gehaktballen zijn perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht met aardappelpuree en groenten. Hieronder volgt het recept voor traditionele gehaktballen.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de ui, de knoflook, het paneermeel, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de olijfolie in een ovenschaal en leg de gehaktballen erin.

5. Bak de gehaktballen in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de gehaktballen met aardappelpuree en groenten.

Traditionele gehaktballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven