Tomatensaus pasta

Tomatensaus pasta is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we een basis van tomatensaus, knoflook, ui, paprika en oregano. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels oregano
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm ondertussen een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten op laag vuur koken.

6. Serveer de tomatensaus pasta met wat extra oregano en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Tomatensaus pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven