Tomahawk steak

Tomahawk steak is een heerlijke manier om een steak te bereiden. Het is een grote, dikke ribeye steak met een lange ribbenbot er nog aan vast. Het is een perfecte manier om een steak te bereiden als je een speciale gelegenheid hebt. In dit recept leer je hoe je een perfecte tomahawk steak kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 tomahawk steak
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng de tomahawk steak op kamertemperatuur.

3. Bestrijk de steak met olijfolie en bestrooi met zout, peper en knoflookpoeder.

4. Leg de steak op een bakplaat en zet deze in de oven.

5. Bak de steak gedurende 15 minuten.

6. Draai de steak om en bak nog eens 15 minuten.

7. Haal de steak uit de oven en laat deze 5 minuten rusten.

8. Snijd de steak in plakken en serveer.

Tomahawk steak

Geef een reactie

Schuiven naar boven