Tabouleh couscous

Tabouleh couscous is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een combinatie van kleine korrels couscous, verse kruiden, groenten en een lekkere dressing. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag of een snelle lunch. Hieronder volgt het recept voor tabouleh couscous.

Ingrediënten:

– 1 kopje kleine korrels couscous
– 1/2 kopje kokend water
– 1/4 kopje olijfolie
– 1/4 kopje citroensap
– 1/2 kopje fijngehakte koriander
– 1/2 kopje fijngehakte peterselie
– 1/2 kopje fijngehakte tomaat
– 1/2 kopje fijngehakte rode ui
– 1/2 kopje fijngehakte komkommer
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Breng het kokende water in een kom en voeg de couscous toe. Laat het 5 minuten staan.

2. Voeg de olijfolie, citroensap, koriander, peterselie, tomaat, rode ui, komkommer en zout toe aan de couscous. Roer alles goed door elkaar.

3. Laat de tabouleh couscous afkoelen en serveer.

Tabouleh couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven