Sticky kip

Sticky kip is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een perfecte maaltijd is voor een avondje thuis. De kip wordt gekruid met een mix van kruiden en geroosterd in de oven, waardoor het een heerlijke krokante buitenkant krijgt. De saus is een combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamolie, waardoor het een heerlijke zoete smaak krijgt. Hieronder volgt het recept voor sticky kip.

Ingrediënten:

– 4 kippendijen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Saus:

– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom.

3. Bedek de kippendijen met de kruidenmix en leg ze op een bakplaat.

4. Bak de kippendijen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Meng de honing, sojasaus, sesamolie en knoflookpoeder in een kom.

6. Haal de kippendijen uit de oven en bedek ze met de saus.

7. Zet de kippendijen terug in de oven en bak ze nog eens 5-10 minuten, of totdat de saus karameliseert.

8. Serveer de sticky kip met rijst of groenten.

Sticky kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven