Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie is een heerlijk en gezond Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van rauwe andijvie, aardappelen, uien en spek. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke stamppot te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram rauwe andijvie

– 2 uien

– 100 gram spek

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.

2. Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met de boter.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee totdat ze knapperig zijn.

4. Voeg de rauwe andijvie toe en bak deze mee totdat de andijvie gaar is.

5. Giet de aardappelen af en voeg de andijvie, uien en spek toe.

6. Stamp de aardappelen, andijvie, uien en spek met een aardappelstamper tot een stevige puree.

7. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

8. Serveer de stamppot rauwe andijvie met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Stamppot rauwe andijvie

Geef een reactie

Schuiven naar boven