Snijbonen ovenschotel

Snijbonen ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en eenvoudig te bereiden is. De ovenschotel bestaat uit snijbonen, aardappelen, uien, knoflook, tomaten en kaas. Het is een heerlijke combinatie van smaken en textuur die ervoor zorgt dat je het gerecht steeds opnieuw wilt maken. Hier volgt het recept voor deze heerlijke ovenschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram snijbonen
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes
– 100 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de snijbonen in een pan met kokend water gedurende 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en bak gedurende nog 5 minuten.

6. Voeg de afgekoelde snijbonen toe en bak gedurende nog 5 minuten.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

9. Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

10. Serveer de ovenschotel warm.

Snijbonen ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven