Sint jacobsschelp

Sint Jacobsschelp is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken en wordt vaak geserveerd als een luxe maaltijd. Het is een gerecht dat bestaat uit een saus gemaakt van witte wijn, room, knoflook, sjalotjes, peterselie en kruiden, geserveerd met gebakken sint jacobsschelpen. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat je gasten zeker zullen waarderen. Hieronder volgt het recept voor sint jacobsschelp met korte intro.

Ingrediënten:

– 2 kg sint jacobsschelpen

– 2 sjalotjes, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje room

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel basilicum

– 1/2 theelepel rozemarijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Spoel de sint jacobsschelpen af en dep ze droog met keukenpapier.

3. Leg de sint jacobsschelpen op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

4. Bak de sint jacobsschelpen in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de sjalotjes, knoflook, peterselie, zout, peper, tijm, oregano, basilicum en rozemarijn toe en bak gedurende 5 minuten.

7. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

8. Voeg de room toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

9. Voeg de gebakken sint jacobsschelpen toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

10. Serveer de sint jacobsschelp met de saus en geniet ervan!

Sint jacobsschelp

Geef een reactie

Schuiven naar boven