Romige pasta

Romige pasta is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te maken is. In dit recept gebruiken we een romige saus gemaakt van roomkaas, knoflook en kruiden, die wordt geserveerd met gekookte pasta en geroosterde groenten. Dit gerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 250 gram pasta naar keuze
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/4 theelepel gedroogde tijm
– 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1/2 kopje roomkaas
– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
– 1/2 kopje geroosterde groenten naar keuze

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg het zout, peper, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de roomkaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

5. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed om alles te combineren.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer nogmaals.

7. Voeg de geroosterde groenten toe en roer nogmaals.

8. Serveer de romige pasta meteen.

Romige pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven