Risolles

Risolles zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Ze zijn een perfecte snack of maaltijd voor elke gelegenheid. In dit recept worden de risolles gevuld met een heerlijke combinatie van kaas, ham en groenten. Deze smakelijke hapjes zullen zeker een hit zijn bij je gasten!

Ingrediënten:

– 1 pakje risotto rijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 kopje groenten naar keuze, fijngehakt
– 1 kopje geraspte kaas
– 1 kopje gerookte ham, in kleine stukjes gesneden
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de risotto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

4. Voeg de groenten toe en bak deze 2-3 minuten mee.

5. Voeg de geraspte kaas, ham en Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de gekookte risotto toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak de risolles in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de risolles warm met een salade.

Risolles

Geef een reactie

Schuiven naar boven