Pindasoep met kip

Pindasoep met kip is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kip, pinda’s, kruiden en groenten. Deze soep is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor pindasoep met kip.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kippenbouillon
– 1 kopje pinda’s
– 2 koppen water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, wortel en selderij toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

2. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, pinda’s en water toe en breng aan de kook.

4. Voeg de kippenbouten toe en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

5. Haal de kippenbouten uit de soep en verwijder het vlees van de botten. Voeg het vlees terug in de soep en laat nog een paar minuten koken.

6. Serveer de soep met wat extra pinda’s en wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Pindasoep met kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven