Phad thai

Phad Thai is een Thaise klassieker die je in veel restaurants kunt vinden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze versie van Phad Thai is een combinatie van krokante noodles, knapperige groenten, pittige kruiden en een zoete saus. Het is een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen!

Ingrediënten:

– 200 gram Phad Thai noodles

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 eetlepel rode pepervlokken

– 1 eetlepel tamarindepasta

– 2 eetlepels vissaus

– 2 eetlepels palmsuiker

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 kleine ui, fijngehakt

– 1 kleine wortel, in dunne plakjes

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 paprika, in dunne plakjes

– 1/2 kopje taugé

– 1/2 kopje pinda’s

– 1 eetlepel koriander, fijngehakt

– 1 eetlepel limoensap

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Kook de Phad Thai noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook, gember en rode pepervlokken toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de tamarindepasta, vissaus, palmsuiker en sojasaus toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de ui, wortel, komkommer, paprika en taugé toe en bak nog 2 minuten.

5. Voeg de gekookte noodles toe en bak nog 2 minuten.

6. Voeg de pinda’s, koriander, limoensap en verse koriander toe en bak nog 1 minuut.

7. Serveer de Phad Thai met extra limoensap en verse koriander.

Phad thai

Geef een reactie

Schuiven naar boven