Patat stoofvlees

Patat stoofvlees is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, vlees en een saus. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat iedereen kan genieten. Hieronder volgt het recept voor patat stoofvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 500 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.

5. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed door.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in ongeveer 45 minuten gaar.

7. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie en serveer direct.

Eet smakelijk!

Patat stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven