Met parel couscous

Parelcouscous is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept combineer ik parelcouscous met een aantal verse groenten en kruiden, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd wordt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes parelcouscous
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 kopje kikkererwten
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes water aan de kook in een grote pan. Voeg de parelcouscous toe en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, kikkererwten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

3. Voeg de gekookte parelcouscous toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar. Laat het nog 5 minuten bakken, of tot de couscous gaar is.

4. Serveer de parelcouscous met groenten warm.

Met parel couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven