Met marshmallow

Marshmallows zijn een heerlijk zoet en luchtig tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gebruikt in allerlei lekkere desserts. In dit recept leer je hoe je eenvoudig zelf marshmallows kunt maken.

Ingrediënten:

– 3 eetlepels gelatinepoeder

– 1/2 kopje koud water

– 1 kopje suiker

– 1/2 kopje licht karamelstroop

– 1/4 theelepel zout

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje poedersuiker

– 1/4 kopje maïzena

Bereidingswijze:

1. Doe het gelatinepoeder in een kom en voeg het koude water toe. Roer goed tot het poeder is opgelost.

2. Voeg de suiker, karamelstroop, zout en vanille-extract toe en roer goed.

3. Zet de kom in een pan met kokend water en kook het mengsel op laag vuur gedurende 5 minuten. Roer regelmatig.

4. Haal de kom uit de pan en voeg de poedersuiker en maïzena toe. Roer goed tot het een glad mengsel is.

5. Vet een bakvorm in met boter en giet het mengsel in de vorm. Laat het afkoelen.

6. Snijd de marshmallows in stukken en serveer.

Met marshmallow

Geef een reactie

Schuiven naar boven