Met ansjovis

Ansjovis is een kleine vis die veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is een smaakmaker die veel gebruikt wordt in salades, pasta’s en andere gerechten. In dit recept gebruiken we ansjovis om een heerlijke pasta te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik ansjovisfilets, uitgelekt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de ansjovisfilets toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg het citroensap, de peterselie, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de gekookte spaghetti toe en roer goed om alles goed te combineren.

6. Serveer de pasta met ansjovis direct.

Met ansjovis

Geef een reactie

Schuiven naar boven