Luchtige bavarois

Luchtige bavarois is een heerlijk dessert dat een perfecte afsluiting is van een maaltijd. Het is een luchtige, romige mousse die wordt gemaakt met slagroom, eieren en gelatine. Het is een heerlijk zoet dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor luchtige bavarois.

Ingrediënten:

– 4 eiwitten
– 4 eetlepels suiker
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels gelatinepoeder
– 2 eetlepels koud water
– 2 eetlepels vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Klop de eiwitten met de suiker in een kom totdat het een stevige schuimige massa wordt.

2. Klop de slagroom in een andere kom totdat het stijf is.

3. Meng de gelatinepoeder met het koude water in een kom en laat het 5 minuten staan.

4. Voeg het vanille-extract toe aan de gelatine en roer het goed door.

5. Voeg de gelatinemengsel toe aan de eiwitten en roer het goed door.

6. Voeg de slagroom toe aan het eiwitmengsel en roer het goed door.

7. Giet het mengsel in een bakvorm en zet het in de koelkast totdat het is opgesteven.

8. Serveer de luchtige bavarois met vers fruit of andere toppings naar keuze.

Luchtige bavarois

Geef een reactie

Schuiven naar boven