Lamsschenkel

Lamsschenkel is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt bereiden. Het is een smakelijke combinatie van lamsvlees, kruiden en groenten. In dit recept gebruiken we een kruidenmengsel van tijm, rozemarijn, knoflook en paprikapoeder om het vlees te marineren. Daarnaast voegen we gesneden uien, knoflook, paprika en tomaten toe aan de schotel. Dit alles wordt geserveerd met een knapperige salade en een frisse dressing. Klaar om te genieten!

Ingrediënten:

– 4 lamsschenkels
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, tijm, rozemarijn, knoflook en paprikapoeder in een kom.

3. Bestrijk de lamsschenkels met het kruidenmengsel en leg ze in een ovenschaal.

4. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaten toe aan de schaal en bestrooi met zout en peper.

5. Bak de lamsschenkels in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is.

6. Serveer de lamsschenkels met een knapperige salade en een frisse dressing.

Lamsschenkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven