Kibbeling

Kibbeling is een heerlijk gerecht dat veel Nederlanders kennen. Het is een lekker gefrituurd visgerecht dat vaak wordt geserveerd met een lekkere salade of friet. In dit recept leer je hoe je zelf kibbeling kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kabeljauwfilet
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe.

4. Voeg de stukjes kabeljauw toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kibbeling aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de kibbeling op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de kibbeling in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Serveer de kibbeling met een lekkere salade of friet.

Eet smakelijk!

Kibbeling

Geef een reactie

Schuiven naar boven