Kalfsschenkel

Kalfsschenkel is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een sappig stuk vlees dat je kunt koken met een verscheidenheid aan kruiden en sauzen. In dit recept gebruiken we een kruidige marinade om het vlees te marineren en een klassieke saus om het af te maken. Dit gerecht is perfect voor een feestelijke maaltijd of een gezellige avond met vrienden.

Ingrediënten:

– 2 kalfsschenkels
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflook, gehakt
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels tijm
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, tijm, oregano, zout en peper in een kom.

3. Leg de kalfsschenkels in een ovenschaal en bestrijk ze met de marinade. Laat het vlees minstens een uur marineren.

4. Verwarm de olijfolie en boter in een pan en voeg de kalfsschenkels toe. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg het citroensap toe en laat het vlees nog een paar minuten bakken.

6. Leg de kalfsschenkels in de ovenschaal en zet de ovenschaal in de oven. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de kalfsschenkel met een klassieke saus en aardappelpuree.

Kalfsschenkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven