Indische satesaus

Indische satesaus is een heerlijke saus die vaak wordt gebruikt bij gerechten zoals saté, kip, vlees of groenten. Het is een pittige saus met een zoete smaak die gemaakt wordt met een combinatie van kruiden, specerijen en sauzen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Indische satesaus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kerriepoeder

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 eetlepel ketjap manis

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel suiker

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, komijn, kerriepoeder, sambal oelek, ketjap manis, tomatenpuree, suiker, zout en peper toe.

2. Roerbak de ingrediënten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg het water toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

4. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde saus.

5. Breng de saus op smaak met zout en peper.

6. Laat de saus afkoelen en serveer bij saté, kip, vlees of groenten.

Indische satesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven