Gulab jamun

Gulab Jamun is een traditioneel Indisch dessert dat wordt gemaakt met gedroogde melk, bloem en suiker. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het is een populaire traktatie die gemakkelijk thuis te maken is. Hier is een recept voor Gulab Jamun dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde melkpoeder

– 1 kop bloem

– 1/2 kopje suiker

– 1/4 kopje boter

– 1 theelepel kardemompoeder

– Olie voor het frituren

– 1/2 kopje warm water

– 1/2 kopje honing

Instructies:

1. Meng de gedroogde melkpoeder, bloem, suiker en kardemompoeder in een kom.

2. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad is.

3. Voeg het warm water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Verdeel het deeg in kleine balletjes en frituur ze in de olie tot ze goudbruin zijn.

5. Haal de balletjes uit de olie en laat ze afkoelen.

6. Voeg de honing toe aan een kom met warm water en roer tot het is opgelost.

7. Voeg de afgekoelde balletjes toe aan de honingoplossing en laat ze een paar uur weken.

8. Serveer de Gulab Jamun warm of koud.

Gulab jamun

Geef een reactie

Schuiven naar boven