Grootmoeders bruine bonensoep

Grootmoeders bruine bonensoep is een heerlijke, hartverwarmende maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Deze traditionele soep is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om de kou buiten te houden. De bonensoep is gevuld met smaakvolle groenten, kruiden en bonen, waardoor het een heerlijke maaltijd is die iedereen zal genieten. Hieronder volgt het recept voor Grootmoeders bruine bonensoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 1 blik bruine bonen, uitgelekt

– 1 blik tomatenpuree

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 4 koppen kippenbouillon

– 1/2 kopje vers gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg de bonen, tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en roer goed om.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de peterselie toe en roer goed om. Laat de soep nog 5 minuten koken.

5. Serveer de soep met een stukje stokbrood. Geniet ervan!

Grootmoeders bruine bonensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven