Griekse rijst

Griekse rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en rijst die een smaakvolle maaltijd oplevert. Deze Griekse rijst is een perfecte manier om een gezonde maaltijd te maken die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/2 theelepel komijnpoeder

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje gedroogde tomaten, in stukjes gesneden

– 1/2 kopje kalamata olijven, in stukjes gesneden

– 1/2 kopje feta kaas, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje verse peterselie, fijngehakt

Instructies:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.

2. Voeg de knoflook, komijnpoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de gedroogde tomaten, olijven, feta kaas en peterselie toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat de rijst nog 5-7 minuten bakken, of tot de rijst gaar is.

6. Serveer de Griekse rijst warm met extra feta kaas en peterselie.

Griekse rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven