Gevulde courgette vegetarisch

Vegetarische gevulde courgette is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. Het is een lekker en gezond alternatief voor vleesgerechten. De gevulde courgette is gevuld met een mengsel van groenten, kaas en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingrediënten:

– 2 courgettes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Leg de courgettes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de courgettes in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak het geheel gedurende 5 minuten.

4. Verdeel het groentemengsel over de courgettes en bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de courgettes nogmaals in de oven gedurende 10 minuten of totdat de kaas gesmolten is.

6. Serveer de gevulde courgettes warm.

Gevulde courgette vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven