Gebonden tomatensoep

Tomatensoep is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Deze gebonden tomatensoep is een heerlijke, romige versie die je in een handomdraai kunt maken. De soep is gevuld met stukjes tomaat, ui, knoflook en kruiden, en wordt gebonden met een klontje roomboter en bloem. Serveer de soep met wat stukjes stokbrood of croutons voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 blikken tomatenblokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel suiker

– 1 klontje roomboter

– 2 eetlepels bloem

– 2 koppen kippenbouillon

– 1/2 kop slagroom

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en suiker toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de roomboter en bloem toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Breng de soep aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de slagroom toe en roer goed. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat stukjes stokbrood of croutons.

Gebonden tomatensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven