Gado gado met kip

Gado Gado met kip is een heerlijke Indonesische salade die een perfecte combinatie is van smaken en texturen. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van de salade bestaat uit kip, groenten, pindasaus en kroepoek. Deze ingrediënten worden gecombineerd met een heerlijke pittige saus die de salade een unieke smaak geeft. Hieronder volgt het recept voor Gado Gado met kip.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel ketoembar
– 1 theelepel trassi
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels limoensap
– 1 krop ijsbergsla
– 1 komkommer, in plakjes
– 1 paprika, in reepjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 bosje koriander, fijngesneden
– 1 bosje peterselie, fijngesneden
– 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
– 1 pakje kroepoek

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de kipfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, trassi en suiker toe en bak deze nog een paar minuten mee.

4. Voeg de pindakaas, ketjap manis en limoensap toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de ijsbergsla, komkommer, paprika, wortel, koriander, peterselie en lente-uitjes toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verwarm de kroepoek volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Serveer de salade met de kroepoek erbij.

Gado gado met kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven