Eisbein

Eisbein is een klassiek Duits gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, smakelijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, omdat het zo lekker is. In dit recept leer je hoe je eisbein kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 eisbein
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg het eisbein in een ovenschaal en bestrooi het met zout en peper.

3. Verdeel de uien, knoflook, wortels, selderij, laurierblaadjes en tijm over het eisbein.

4. Giet de olijfolie over het eisbein en de groenten.

5. Bak het eisbein in de oven gedurende 1,5 uur.

6. Serveer het eisbein met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Eisbein

Geef een reactie

Schuiven naar boven