Canneloni

Canneloni is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit gevulde pasta buisjes. Het is een lekker en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we canneloni maken met een vulling van gehakt, ricotta en spinazie. Dit gerecht is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels oregano
– 2 eetlepels basilicum
– 250 gram ricotta
– 200 gram spinazie
– 500 gram canneloni buisjes
– 100 gram geraspte kaas
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe en roer goed door. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de ricotta en spinazie toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Vul de canneloni buisjes met de vulling en leg ze in een ovenschaal.

7. Bestrooi de canneloni met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven. Bak de canneloni in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de canneloni met een salade en geniet ervan!

Canneloni

Geef een reactie

Schuiven naar boven