Cannelloni traditioneel

Cannelloni is een traditionele Italiaanse pasta gevuld met een heerlijke vulling. Het is een geweldige manier om een smakelijke maaltijd te maken die heerlijk is en eenvoudig te bereiden. In dit recept zullen we een traditionele cannelloni maken met een vulling van ricotta, spinazie en gehakt.

Ingrediënten:

– 500 gram cannelloni
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 500 gram ricotta
– 500 gram spinazie
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel basilicum
– 1 eetlepel peterselie
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de spinazie toe en bak het tot het gaar is.

5. Voeg de ricotta, oregano, basilicum, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Vul de cannelloni met de vulling en leg ze in een ovenschaal.

7. Bestrooi de cannelloni met de geraspte Parmezaanse kaas.

8. Bak de cannelloni in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Serveer de cannelloni warm met een salade.

Cannelloni traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven