Borscht

Borscht is een traditionele Oost-Europese soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemaakt wordt met een basis van rode bieten, groenten, kruiden en vlees. Deze versie van borscht is een klassieke, met een smaakvolle combinatie van kruiden en smaken. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 stengels selderij, fijngehakt

– 2 wortels, in plakjes

– 2 rode bieten, in blokjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel dille

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 liter kippenbouillon

– 200 gram kipfilet, in blokjes

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, selderij, wortel, biet en aardappel toe en bak de groenten 5 minuten.

2. Voeg het zout, peper, dille, komijn, koriander en paprikapoeder toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken.

4. Voeg de kip toe en kook nog 5 minuten.

5. Voeg het citroensap en de peterselie toe en roer goed.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de borscht met een klontje roomboter en wat extra peterselie.

Borscht

Geef een reactie

Schuiven naar boven