Biryani vegetarisch

Vegetarische biryani is een heerlijke Indiase gerecht dat een perfecte combinatie is van kruiden, groenten en rijst. Het is een gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende groenten, kruiden en specerijen om een heerlijke vegetarische biryani te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje gesneden wortelen
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden courgette
– 1/2 kopje gesneden tomaten
– 1/2 kopje gesneden aubergine
– 1/2 kopje gesneden spinazie
– 1/2 kopje gesneden kikkererwten
– 1/2 kopje gesneden koriander

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

3. Voeg de knoflook, kurkuma, komijn, korianderpoeder, garam masala, chili poeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg alle groenten toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het geheel nog een paar minuten koken en voeg dan de koriander toe.

7. Serveer de vegetarische biryani met naanbrood of chapati.

Biryani vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven