Bechamel

Bechamel is een klassieke Franse saus die wordt gebruikt in veel verschillende gerechten. Het is een basis van boter, bloem en melk die wordt gebruikt om sauzen, soepen en gerechten te maken. Het is een veelzijdige saus die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor een klassieke bechamel.

Ingrediënten:

– 50 gram boter

– 50 gram bloem

– 500 ml melk

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel nootmuskaat

Instructies:

1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de bloem en boter een paar minuten bakken.

3. Voeg de melk toe en roer goed.

4. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten koken.

5. Voeg het zout, peper en nootmuskaat toe en roer goed.

6. Laat de saus nog 5 minuten koken.

7. Haal de saus van het vuur en gebruik het direct of bewaar het in de koelkast.

Bechamel

Geef een reactie

Schuiven naar boven