Babi spek

Babi spek is een heerlijk gerecht uit de Indonesische keuken. Het is een gerecht dat gemaakt wordt met varkensvlees, gekruid met kruiden en specerijen. Het is een populair gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je babi spek kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen laos

– 1 theelepel gemalen piment

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen nootmuskaat

– 1 theelepel gemalen zwarte peper

– Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Snijd het varkensvlees in kleine blokjes.

2. Meng de ketjap manis, sojasaus, palmsuiker, sambal oelek, knoflook en alle kruiden en specerijen in een kom.

3. Voeg het varkensvlees toe aan de marinade en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens een uur marineren.

4. Verwarm een pan met wat olie en bak het vlees in de marinade aan.

5. Bak het vlees tot het gaar is en de marinade is ingedikt.

6. Serveer de babi spek met rijst of een andere bijgerecht.

Eet smakelijk!

Babi spek

Geef een reactie

Schuiven naar boven