Babi ketjap indonesisch

Babi Ketjap is een traditionele Indonesische gerecht dat wordt gemaakt met varkensvlees, ketjap manis (zoete sojasaus) en een verscheidenheid aan kruiden en specerijen. Het is een heerlijk gerecht dat zowel zoet als pittig is. Het is een populaire keuze voor een maaltijd of als bijgerecht. Hieronder volgt een recept voor Babi Ketjap.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, laos, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg het varkensvlees toe en bak het gedurende 5-7 minuten.

4. Voeg de ketjap manis toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het gerecht nog 5-7 minuten koken.

6. Serveer de Babi Ketjap met rijst of andere aanvullende gerechten.

Eet smakelijk!

Babi ketjap indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven