Aubergine courgette gehakt

Dit is een heerlijk recept voor aubergine courgette gehakt. Het is een gezonde en smakelijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Het is ook een geweldige manier om de restjes groenten op te maken.

Ingrediënten:

– 1 aubergine
– 1 courgette
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn.

4. Voeg het gehakt toe en bak het totdat het gaar is.

5. Voeg de aubergine en courgette toe en bak het geheel nog een paar minuten.

6. Voeg de kruiden, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

8. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehakt in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer het gehakt met rijst of pasta.

Aubergine courgette gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven