Antilliaanse roti

Antilliaanse roti is een heerlijke, kruidige maaltijd die veel in de Caribische keuken wordt gegeten. Het is een combinatie van kip, rundvlees of geitenvlees, gekruid met kruiden zoals komijn, kurkuma, knoflook en uien. Het wordt geserveerd met een saus van kokosmelk en tomaten, en wordt vaak geserveerd met rijst en salade. Hieronder volgt een recept voor antilliaanse roti.

Ingrediënten:

– 500 gram kip, rundvlees of geitenvlees

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels kurkumapoeder
– 2 theelepels gemalen koriander
– 2 theelepels gemalen kaneel
– 2 theelepels gemalen gember
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blikje kokosmelk
– 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de uien, knoflook, komijn, kurkuma, koriander, kaneel, gember en zout.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

4. Voeg het vlees toe en meng het goed met de kruiden.

5. Leg het vlees in een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Verwarm ondertussen de kokosmelk en tomatenpuree in een pan.

7. Haal het vlees uit de oven en voeg de saus toe.

8. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de antilliaanse roti met rijst en salade.

Eet smakelijk!

Antilliaanse roti

Geef een reactie

Schuiven naar boven