Tulband cake met rozijnen

Tulband cake met rozijnen is een heerlijke, zachte cake die perfect is voor een speciale gelegenheid. De cake is gemaakt met een basis van bloem, boter, suiker, eieren, melk en rozijnen. De cake wordt gebakken in een tulbandvorm, waardoor hij een mooie, ronde vorm krijgt. De cake wordt afgemaakt met een laagje poedersuiker, waardoor hij een heerlijke zoete smaak krijgt. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke tulband cake met rozijnen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 125 ml melk

– 75 gram rozijnen

– 1 theelepel bakpoeder

– Poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, boter, suiker, eieren, melk en bakpoeder in een kom en mix alles goed door elkaar.

3. Voeg de rozijnen toe en meng alles goed door elkaar.

4. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

5. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in de oven gedurende 40 minuten.

6. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

7. Laat de cake afkoelen en bestuif deze met poedersuiker.

8. Serveer de tulband cake met rozijnen en geniet ervan!

Tulband cake met rozijnen

Geef een reactie

Schuiven naar boven