Kwarktaart zonder gelatine

Kwarktaart is een heerlijk en licht dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept maken we een kwarktaart zonder gelatine, waardoor het een veel gezondere optie is. We gebruiken een bodem van koekjes, een vulling van kwark en slagroom en een topping van vers fruit. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke kwarktaart maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 200 gram koekjes
– 100 gram boter
– 500 gram kwark
– 200 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– Vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.

5. Klop de slagroom met de suiker stijf.

6. Meng de kwark met de slagroom.

7. Verdeel de kwarkmengsel over de bodem en zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

8. Verdeel voor het serveren het vers fruit over de taart.

Eet smakelijk!

Kwarktaart zonder gelatine

Geef een reactie

Schuiven naar boven