Varkenslappen

Varkenslappen zijn een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je deze sappige lappen kunt bereiden met een heerlijke saus. Deze varkenslappen zijn perfect als hoofdgerecht of als bijgerecht. Je kunt deze lappen serveren met aardappelpuree, rijst of groenten. Geniet van deze heerlijke varkenslappen met saus!

Ingrediënten:

– 4 varkenslappen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje rode wijn
– 1 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de varkenslappen toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de rode wijn, kippenbouillon en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

6. Verplaats de varkenslappen met saus naar een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de varkenslappen ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de varkenslappen met saus met aardappelpuree, rijst of groenten.

Varkenslappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven